wtorek, 15 grudnia 2015

Konkurs Świąteczny + 100 obserwatorów!!! [zakończony]

Kocham Was!!! Zrobiliście mi najlepszy prezent na Święta. Nie sądziłam, że mój blog dorobi się kiedyś 100 obserwatorów <3 dziękuję, że tu jesteście - każdy komentarz i pojedyncze wyświetlenie posta sprawia mi ogromną radość i motywuje do dalszego pisania :)

Teraz to ja chcę wam zrobić świąteczno-noworoczny prezent. Możecie wygrać książkę "Ekstrakt z kwiatu orchidei" Weroniki Wierzchowskiej - recenzja TUTAJ


Co musicie zrobić aby wygrać? Odpowiedzieć na jedno proste pytanie:

pytanie konkursowe: Napisz jaki element Świąt jest twoim ulubionym?

(nie musicie się bardzo rozpisywać) Powiem wam, że moim ulubionym elementem jest śnieg :)

Oraz zgłosić się wg podanego schematu:

Chcę tę książkę/Zgłaszam się/Umrę jeśli nie wygram!
Obserwuję jako: 
E-mail:
Lubię stronę na Facebook'u (opcjonalne):
Baner lub udostępnienie posta: 
Odpowiedź:

Zgłoszenia od 15.12.15r. do 27.12.15r.
O wynikach poinformuję w ciągu 3 dni na blogu i zwycięzcę e-mailowo.

Regulamin:
1. Organizatorką konkursu oraz fundatorką nagrody jestem ja Yelle, autorka bloga latajace-ksiazki.blogspot.com. Książka pochodzi z mojej prywatnej biblioteczki.
2. Nagrodą w konkursie jest egzemplarz książki "Ekstrakt z kwiatu orchidei" Weroniki Wierzchowskiej.
3. Aby konkurs się odbył  musi się zgłosić min. 12 osób.
4. Konkurs trwa od 15.12.2015 r. do 27.12.2015 r. do godziny 23:59. Zgłoszenia po tym terminie nie będą brane pod uwagę.
5. Aby wziąć udział w konkursie należy: podać adres e-mail, być publicznym obserwatorem bloga oraz udostępnić informację o konkursie. 
6. Uczestnikiem może być każdy, kto posiada adres korespondencyjny na terenie Polski.
7. Wyniki zostaną ogłoszone do 3 dni od daty zakończenia konkursu
8. O wygranej poinformuję  zwycięzce drogą mailową. Na przesłanie zwrotnego e-maila z adresem zwycięzca ma 3 dni, w innym przypadku odbędzie się powtórne wyłonienie zwycięzcy.
10. Koszty wysyłki pokrywa organizator.

Wyniki -> KLIK

21 komentarzy:

  1. Serdecznie gratuluję :-)

    Moim ulubionym elementem jest oczywiście stół, przy którym cała moja rodzina chociaż raz w roku może usiąść i spokojnie porozmawiać, nie martwiąc się, że zaraz muszą wstać i iść do pracy/szkoły /gdziekolwiek. Święta cenie sobie głównie właśnie za to - za to, że chociaż raz w roku mamy czas dla siebie, a stół ten jest po prostu elementem scalającym nas w jedną wielką jedność.

    Oczywiście zgłaszam się, obserwuję blog jako Adrianna P.R. Tajemnicze książki
    E mail - tajemniczeksiazki@Gmail.com
    Lubię stronę fb jako Tajemnicze książki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Baner udostępniłam na FB
      Link :
      https://mobile.facebook.com/818408318253958/photos/a.830348967059893.1073741827.818408318253958/966682046759917/?type=3&source=48

      Usuń


  2. Chcę tę książkę !

    Obserwuję jako: Grażyna Wróbel

    E-mail: wrobel.g89@gmail.com

    Lubię stronę na Facebook'u (opcjonalne): Grażyna Wróbel

    Baner lub udostępnienie posta: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1534081630243584&id=100009252842921

    Odpowiedź: Moim ulubionym elementem świąt jest składanie sobie życzeń i dzielenie się opłatkiem, ponieważ to chyba najbardziej wzruszający moment świąt ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zgłaszam się!
    Obserwuję jako: Ada Puszkarska
    E-mail: adrianah@onet.pl
    Baner: http://miedzy--stronami.blogspot.com/p/konkursy.html
    Odpowiedź: Moim ulubionym elementem świąt jest spotkanie z rodziną i złożenie sobie wzajemnych życzeń oraz długie rozmowy z tą właśnie rodziną. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Gratulacje :)
    Umrę jeśli nie wygram! :D
    Obserwuję jako: ksiazkowy-termit (Katarzyna Jankowicz
    E-mail: ksiazkowy-termit@wp.pl
    Baner lub udostępnienie posta: http://ksiazkowy-termit.blogspot.com/p/konkursy_12.html
    Odpowiedź: Najbardziej w świętach podoba mi się ta cała otoczka, atmosfera, strojenie choinki, przygotowywanie posiłków z rodziną i pakowanie prezentów ♥

    OdpowiedzUsuń
  5. Zgłaszam się.
    Obserwuję jako: Rose Belle
    E-mail: mietus1993@poczta.onet.pl
    Lubię na fb: Grażyna M.
    Baner: https://plus.google.com/u/0/103417037864262208183/posts
    Odpowiedź: Dla mnie nie ma świąt bez domowej roboty pierników i żywej, dużej choinki, pod którą piętrzą się prezenty. Pieczenie z mamą pierników to jedno z najlepszych wspomnień z dzieciństwa. Sklepowe wyroby może i dobrze smakują, ale nie mają w sobie tego ducha świąt, co nasze pierniczki.

    OdpowiedzUsuń
  6. Zgłaszam się
    Obserwuję jako: Ania K
    E-mail: ania0134@o2.pl
    Lubię na fb jako: Anna Kałcz
    Baner: https://plus.google.com/u/0/109067957366975070615/posts
    Odpowiedź: Moim ulubionym elementem świąt jest jedzenie czerwonego barszczyku z uszkami. One są takie pyyyyyszne! ;3

    OdpowiedzUsuń
  7. I gratuluję, zasługujesz na każdego z tych obserwatorów :)
    Chcę tę książkę!
    Obserwuję jako: Mirya 91
    E-mail: magiel.kulturalny@gmail.com
    Lubię stronę na Facebook'u (opcjonalne): jako Magiel Kulturalny
    Baner lub udostępnienie posta: http://magiel-kulturalny.blogspot.com/p/konkursy.html
    Odpowiedź:
    Ja najbardziej uwielbiam obserwować bliskich podczas otwierania prezentów. Nawet jeżeli to jest mały gadżet to ich reakcja jest bezcenna. Oczywiście objadanie się pierogami też jest świetne :)

    OdpowiedzUsuń

  8. Umrę jeśli nie wygram!
    Obserwuję jako: Clevleen
    E-mail:DoMa765@wp.pl
    Baner lub udostępnienie posta: http://blog--ksiazkoholiczki.blogspot.com/p/konkursy_7.html
    Odpowiedź:
    Może jestem materialistką, ale najbardziej lubię prezenty! Ta nutka niepewności co znajdę w środku i radość i kiedy jest to coś, o czym marzyłam. Ale prezenty lubię też dawać. To szczęście w oczach osoby, której spodobał się prezent ode mnie - bezcenne!

    Gratulacje tylu obserwatorów!

    OdpowiedzUsuń
  9. Zgłaszam się z przyjemnością. :)
    Obserwuję jako: Aya
    E-mail: aya.chan2901@gmail.com
    Baner i udostępnienie posta: Hon no Mushi (strona "Konkursy")
    Odpowiedź: Szczerze mówiąc, ciężko mi zdecydować się na jeden element. Chyba najcudowniejsza jest po prostu cała ta niesamowicie magiczna atmosfera Świąt. Z tym wiąże się wszystko: coroczne rodzinne pieczenie pierników przy wtórze "Przyjaciół Karpia" radiowej Trójki (polecam!), strojenie choinki, wieczerza z dodatkowym nakryciem i siankiem pod białym obrusem... Cały klimat Świąt Bożego Narodzenia jest niepowtarzalny, to najcudowniejszy okres w roku. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No i z tego wszystkiego zapomniałam: gratuluję tylu obserwatorów! :* To świetny wynik! :)

      Usuń
  10. Gratuluję tylu obserwatorów i wyświetleń. Oby tak dalej :D
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  11. Chcę tę książkę!
    Obserwuję jako: Monika Łaznowska
    E-mail: monika_laznowska@wp.pl
    Lubię stronę na Facebook'u: Monika Łaznowska
    Baner lub udostępnienie posta: https://www.facebook.com/monikalaznowska/posts/989159157807640?pnref=story
    Odpowiedź: Najbardziej lubię piec pierniki i je dekorować. Są to czynności, które w całych przygotowaniach do świąt i samego ich przebiegu sprawiają mi największą frajdę :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Chcę tę książkę!
    Obserwuję jako: Dagmara Janik
    E-mail: dagmara.michalska@buziacze.pl
    Lubię stronę na Facebook'u (opcjonalne): Dagmara Janicka
    Baner lub udostępnienie posta: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009179932293
    Odpowiedź: Moim ulubionym elementem świątecznym jest choinka, która wieczorami piękne świeci i dodaje urokowi :) Nie ma nic przyjemniejszego niż usiąść z książką i ciepłą herbatą z cytrynka przy choincę :) Jednak najbardziej nie mogę jak co roku doczekać się barszczu czerwonego z uszkami mojej mamy. Uwielbiam i nie wyobrażam sobie świąt bez tej potrawy.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  13. Chcę tę książkę !
    Obserwuję jako: Klaudia
    E-mail: klaudia1144@interia.pl
    Lubię stronę na Facebook'u jako : Klaudia Trzepak
    Baner lub udostępnienie posta: http://wdychamzapachksiazek.blogspot.com/
    Odpowiedź: Ja wyjątkowo cofnę się do tradycji.. Moim ulubionym elementem świąt jest wieczorne pójście na pasterkę.
    Od wioski w której mieszkam do kościoła są ok. 2 km, tak więc wszyscy co roku przed wyjściem z przyjaciółmi zbieramy się u mnie w domu, pijemy gorącą czekoladę i oczywiście składamy sobie życzenia.
    Wychodzimy ok. 22:00, każdy dom w sąsiedztwie jest cudownie ozdobiony, co nadaje świątecznego charakteru oraz rozjaśnia drogę. Po drodze oczywiście nie obejdzie się bez bitwy na śnieżki ! :) Nie widzimy się przez cały rok, jednak to wspólne wyście sprawia że jesteśmy sobie bliżsi, wydaje nam się, że tak na prawdę nigdy się nie zostaliśmy... jest dokładnie tak jak było, kiedy byliśmy młodsi. Nikt się nikogo nie wstydził, bawiliśmy się razem, nie zwracaliśmy uwagi na to czy ta dziewczyna ma najnowszy telefon czy też nie. Pojawia się także wspominanie poprzednich lat, co powoduje często łzy radości.
    Jest to na prawdę piękne, jedna chwila sprawia że jesteśmy szczęśliwsi niż kiedykolwiek wcześniej, chociaż raz w roku możemy oderwać się od otaczającej nas rzeczywistości i poczuć się jak kiedyś.. " Dla takich chwil warto żyć. " :))
    Z pozdrowieniami,
    Klaudia. :)
    PS. Gratuluję osiągnięcia, trzymaj tak dalej !

    OdpowiedzUsuń
  14. Umrę jeśli nie wygram! ... Nie, aż tak to nie, ale chętnie książkę przygarnę ;)
    Obserwuję jako: Małgorzata Krak
    E-mail: gosia_krak@o2.pl
    Lubię stronę na Facebook'u (opcjonalne): Małgorzata Krak
    Baner lub udostępnienie posta: https://plus.google.com/105265675769639619668/posts/1kc1epzCY9d
    Odpowiedź: Najbardziej lubię ten świąteczny czas spędzony w gronie najbliższych; no i prezenty - niekoniecznie dostawać, ale dawać je innym :)

    No i gratuluję :*

    OdpowiedzUsuń
  15. Chcę tę książkę!
    Obserwuję jako: Melisa Anonim
    E-mail: melisa2004@gmail.com
    Lubię stronę na Facebook'u: Małgorzata Bula
    Baner lub udostępnienie posta: https://plus.google.com/112707786100925035622/posts/6L8i4CCXaP6
    Odpowiedź: Najbardziej lubię udekorowane świątecznie domy,zwłaszcza swój :) Rozświetlona choinka,migające lampki na oknach i w ogródku...Wytrzymuję nawet to,że w tym roku sąsiedzi z naprzeciwka obficie udekorowali plac przed swoim domem i nie wyłączają tego oświetlenia przez całą dobę,tak więc lampki dają w nocy po oczach...

    Gratuluję obserwatorów,już jest ponad 100 :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Zgłaszam się!
    Obserwuję jako: Mylene 17
    E-mail: mylene17@gmail.com
    Baner lub udostępnienie posta: https://plus.google.com/111015781990396573283/posts/2hQFJsj8m6f
    Odpowiedź: Ja równiez najbardziej lubię śnieg."I`m dreaming of a white Christmas"itd ;) Tyko jakoś w ostatnich latach tego śniegu w Święta brak :(

    OdpowiedzUsuń
  17. Chcę tę książkę!
    Obserwuję jako: Kasia Piwoda
    E-mail: katarzyna.piwoda@gmail.com
    Lubię stronę na Facebook'u: Kasia Piwoda
    Baner udostępniłam na: https://www.facebook.com/kasia.piwoda
    Odpowiedź: Najbardziej lubię Wigilię, bo to najpierw taki zwykły dzień, pełen obowiązków i wielkich przygotowań do tego pięknego, wyjątkowego wieczoru, a później wielkie świętowanie. I wreszcie jesteśmy wszyscy razem i mamy czas tylko dla siebie. Nie musimy się nigdIe spieszyć, nie mamy żadnych obowiązków, tylko spędzamy rodzinnie czas. To rzeczywiście wyjątkowa chwila, gdy się tak spotykamy, wspólnie kolędujemy i zapominamy o wszystkich problemach czy kłopotach. A najlepsze jest to, że Wigilia to tak naprawdę początek Świąt i czekają nas jeszcze dwa wspaniałe dni, które również spędzimy razem :-)

    OdpowiedzUsuń

  18. Zgłaszam się :)
    Obserwuję jako: Molek Molek
    E-mail: molek414@gmail.com
    Lubię stronę na Facebook'u (opcjonalne) jako Agnieszka Kosińska
    Baner lub udostępnienie posta: https://www.facebook.com/agnieszka.kosinska.560
    Odpowiedź: Tak się składa, że moim ulubionym elementem Świąt też jest ten biały puch, zwany śniegiem. Niestety ciężko go ostatnio zastać w Święta, a za jakiś czas chyba w ogóle zapomnimy co to takiego ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...